google новини лого Последвай ни
Добави коментар
18-годишният нападател Ели Джуниър Крупи е в полезрението на испанските грандове

Френският нападател Ели Джуниър Крупи набира популярност на трансферния пазар и през следващата година може да бъде продаден. Барселона и Реал Мадрид следят прогреса на младата звезда на Лориен, като няколко тима от Серия А също проявяват интерес.

Ели Джуниър Крупи е най-новото име във футбола, което става известно във Франция. Родом от Лориен, 18-годишният младеж прекарва целия си футболен живот до момента в родния си град, присъединявайки се към Лориен на 7-годишна възраст през 2013 г., преди бързо да напредне в академията през следващото десетилетие.

Французинът влезе в първия отбор в клуба от Лига 2 като 16-годишен през юни 2023 г., като направи своя дебют за първия отбор в мач от Лига 1 у дома срещу Страсбург. Оттогава младият нападател става все по-добър, като има почти 50 мача в професионалния футбол досега и е регистрирал девет гола и четири асистенции.

Ели Джуниър Крупи е допринесъл за гол веднъж на всеки 125 минути, впечатляващо постижение за 18-годишен футболист. Прогресът на младежа не остана незабелязан, като привлече вниманието на няколко клуба от висок ранг в цяла Европа и испанските грандове Барселона и Реал Мадрид го следят.

Барселона и Реал Мадрид редовно се борят зa най-добрите таланти във футбола. Французинът може да стане дългосрочен наследник на Роберт Левандовски в каталунския клуб, като същевременно да осигури алтернатива на Килиан Мбапе в Реал Мадрид.