Барселона изпрати Еспаньол в “Сегунда” след минимален успех
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона победи Еспаньол с 1:0 в градското дерби, което е част от 35-ия кръг на испанската “Ла Лига”. Единственият гол в мача отбеляза Луис Суарес през второто полувреме, като по този начин остави своя тим в битката за титлата. Барса се доближи само на точка до Реал Мадрид, а в същото време Еспаньол изпадна от “Ла Лига” след загубата си на “Камп Ноу”.

Барселона започна с всичко най-добро тази среща като Меси, Суарес и Гризман водеха нападението на тима. В халфовата линия Кике Сетиен заложи на Серхи Роберто, Бускетс и Ракитич, а в защита пред вратаря Тер Стеген действаха Семедо, Пике, Ленгле и Алба.

Гостите от Еспаньол излязоха на “Камп Ноу” в по-дефанзивна схема 5-4-1. На върха на атаката бе Де Томас, а в средата на терена действаха Ембарба, Рока, Лопес и Лосано. В защита пред вратаря Диего Лопес стартираха Вила, Калеро, Кабрера, Бернадо и Виктор.

Барселона стартира срещата с превъзходство, което бе напълно очаквано. В 9-ата минута Меси пусна добър пас към Суарес, който не успя да комбинира със свой съотборник в наказателното поле. Малко след това Еспаньол имаше шанс за попадение, но Тер Стеген спаси с крак удар на Адриан Ембарба.

Домакините доминираха сериозно в притежанието на топката, но не успяваха да създадат добри положения за гол. В 22-рата минута Меси имаше възможност да порази вратата на съперника от фаул, но ударът му мина над гредата. Три минутки по-късно Лео Меси изведе на добра позиция Луис Суарес, но уругваецът не успя да направи добър удар.

В заключителните минути на първото полувреме Еспаньол имаше добър шанс за гол. Дидак Вила напредна в половината на домакините и центрира опасно, а Клеман Ленге отклони топката към собствената си врата, но Тер Стеген внимаваше и изби. Топката се върна във Вила, чийто удар обаче срещна гредата. Така след този малшанс за гостите, резултатът на полувремето бе 0:0.

На почивката наставникът на домакините реши да направи смяна. Кике Сетиен пусна в игра младокът Ансу Фати, който замени Семедо. Фати обаче направи грубо нарушение срещу футболист на гостите и бе изгонен само четири минути след началото на втората част.

Еспаньол обаче не се задържа дълго време с човек повече на терена, след като в 53-ата минута Лосано бе пратен под душовете за грубо нарушение срещу Жерар Пике.

В 56-ата минута Барса откри резултата с попадение на Луис Суарес. Уругваецът бе в наказателното поле и отбита от вратаря топка след удар на Меси се озова в краката му, като Суарес не сбърка за 1:0 и даде аванс на своя тим.

В 68-ата минута Диего Лопес се намеси отлично при удар на Лионел Меси и остави “папагалчетата” в срещата. Еспаньол отговори с опасен шут на Раул де Томас в 77-ата минута, но стражът на домакините бе на висота.

В следващите минути нямаше голови положения на “Камп Ноу”. Двамата треньори направиха доста смени, а играта се водеше в половината на Еспаньол. Барса контролираше нещата до самия край на мача и се поздрави с успеха.

С победата си в тазвечершния мач, Барселона се доближи на точка до лидера Реал Мадрид, който е с мач по-малко. Еспаньол пък официално изпадна и в следващия сезон ще играе в “Сегунда Дивисион”, тъй като е на 11 точки от спасителната зона, а има да изиграе 3 мача до края на сезона.