google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Карни Чуквуемека е готов да премине в каталунския гранд

Халфът Карни Чуквуемека от Челси може да се присъедини към Барселона преди края на трансферния прозорец, пише медията SPORT. Младият полузащитник е готов да премине в каталунския клуб, който е провел разговори с отбора на Челси, както и с агента на играча относно евентуален трансфер.

Чуквуемека се изкачи в редиците на Астън Вила и проби в първия отбор преди 3 години. На фона на впечатляващия му възход, Челси придоби услугите му през лятото на 2022 г. Но 20-годишният полузащитник няма много шансове за изява, откакто се премести на Стамфорд Бридж.

Английският халф участва в 15 мача в дебютната си кампания, но беше на терена по-малко от 400 минути. През миналия сезон той се бореше с контузии и успя да играе само в 12 двубоя на “сините”. Въпреки че има още четири години до края на договора си с клуба, Чуквуемека изглежда желае да смени обстановката, а интерес към него не липсва.

Барселона е един от клубовете, които виждат потенциал у футболиста и желаят да го привлекат. Каталунският гранд иска да добави повече дълбочина в халфовата си линия. Те вече са направили своя ход за трансфер, тъй като са провели разговори с Челси, както и с представители на играча, за да научат повече за потенциална сделка това лято.