Барселона намери алтернатива на испанска звезда от Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Максимилиано Араухо от Депортиво Толука е алтернатива на Нико Уилямс

Според информация на испанския журналист Маркос Бенито от телевизия El Chiringuito, Максимилиано Араухо е обект на интерес от Барселона. Каталунският гигант ще привлече ново крило през летния трансферен прозорец, като Нико Уилямс е тяхната основна цел. Те обаче ще се насочат към южноамериканскоия футболист, ако не успеят да привлекат испанския национал, който е истински хит на Евро 2024.

Максимилиано Араухо се утвърди като мнго ценен играч за за Депортиво Толука, откакто пристигна от отбора на Пуебла през януари 2023 г. Родом от Монтевидео, уругвайският национал прекара ранните си години в родината, като завърши младежката дивизия на Монтевидео Уондърърс. Той излезе на сцената, след като се премести в Мексико.

24-годишното крило записа девет гола и девет асистенции в 59 мача досега за Депортиво Толука. Междувременно добрите изяви на играча не остава незабелязани, като привлича вниманието на няколко топ отбора, включително Барселона.

Барселона все пак иска Нико Уилямс да заиграе в отбора, като той показва отлично разбирателство с Ламин Ямал на Европейското първенство. Клубът обаче може да няма средства, за да си позволи трансфер на младата испанска звезда, което принуждава каталунците да насочат погледа си другаде. По този начин Максимилиано Араухо се очертава като важна трансферна цел, като се има предвид, че южноамериканското крило ще струва само около 20 милиона евро и тя е привлекателна цел за Барселона,