google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунският гранд ще иска да подпише с 25-годишния испански национал Дани Олмо

Според информация на испанското издание Fichajes, Дани Олмо е на радара на испанския шампион Барселона. Каталунският гранд иска да се подсили с испанския национал през летния трансферен прозорец на 2024 г. Междувременно РБ Лайпциг ще поиска около 60 милиона евро, за да се раздели със своя звезден плеймейкър.

Дани Олмо претърпя голям прогрес, откакто се присъедини към РБ Лайпциг от Динамо Загреб през януари 2020 г. Испанецът беше част от легендарната академия Ла Масия, но приключи младежката си кариера в Хърватия. И решението му се изплати, тъй като той си осигури бърз път към футбола в първия отбор на Динамо Загреб, което може би нямаше да е възможно в тима на Барселона.

Олмо започна силно сезон 2023/24, като вкара пет гола и направи една асистенция в четири двубоя. Но контузия в коляното го оставя извън състава на “червените бикове” в близкото бъдеще. Междувременно прогресът на Олмо в РБ Лайпциг привлече вниманието на 2-3 гранда през последните няколко месеца. Летният трансферен прозорец създаде връзки с Манчестър Сити , Барселона и Байерн Мюнхен. Каталунският гранд продължава да желае да преподпише с испанския национал. Става ясно, че тимът на РБ Лайпциг вероятно ще поиска 60 млн. евро за футболиста.

Олмо е щастлив в РБ Лайпциг, но оферта от Барселона може да го изкуши. Интересът на каталунците е разбираем, като се има предвид, че Феран Торес е изправен пред несигурно бъдеще в клуба.