Барселона победи Атлетик Билбао с 2-1 на Естадио Олимпико
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барса с втори успех в 2 мача от началото на първенството

Барселона успя да запише успех с 2-1 срещу Атлетик Билбао в своето домакинство и стартира новата кампания с 2 победи в 2 срещи въпреки че каталунският тим все още не може да регистрира своето ново попълнение Дани Олмо.

Младата суперзвезда на Барселона Ламин Ямал даде преднина на своя тим в 24-ата минута след страхотен шут извън наказателното поле. Така носителят на европейската титла с Испания от това лято откри головата си сметка в Ла Лига за сезон 2024/25.

„Баските“ обаче стигнаха до равенството в последните минути от редовното време на първото полувреме като Ойхан Сансет реализира успешно дузпа, за да направи резултата 1-1 в 42та минута. Така двата тима се прибраха на почивка при реми.

Роберт Левандовски имаше страхотна възможност да даде преднина на каталунския тим в 57-ата минута, но ударът му с глава удари дясната греда и рикошира встрани.

Полякът обаче успя да се реваншира и в 75-ата минута получи топката в наказателното поле след като вратарят на Атлетик я спаси и тя попадна в него като Левандовски не му остави никакъв шанс и я вкара в неговата врата, за да даде преднина на отбора на Ханзи Флик в срещата за втори път.

Този път преднината беше достатъчно и Барса записа втора победа от 2 мача от началото на новия сезон в Ла Лига.