Барселона прегази Байерн с 4:1 и хеттрик на Рафиня
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците взеха частичен реванш от кошмарното 8:2 преди четири години

Преди четири години Байерн Мюнхен, начело с Ханзи Флик унизи Барселона с 8:2 в Шампионската лига. Тази вечер, този път с немския специалист начело на каталунците, испанският гранд си го върна и победи с 4:1 на Олимпийския стадион в Каталуния. Инструментален за успеха беше Рафиня, който изведе тима с капитанската лента и наниза хеттрик.

Каталунците откриха резултата още в първата минута, когато Фермин Лопес изведе Рафиня, който заобиколи Мануел Нойер и реализира в опразнената врата. Байерн имаше шанс да изравни, но гол на Хари Кейн беше отменен заради засада след намеса на ВАР.

Байерн все пак стигна до изравнителен гол в 18-ата минута, когато Хари Кейн отбеляза след асистенция на Серж Гнабри. Барселона обаче отговори бързо, като Левандовски наказа бившия си клуб за 2:1 след грешка на Ким Мин-джае.

Рафиня удвои преднината на Барселона с трети гол преди края на първото полувреме, след като овладя страхотен пас от Марк Касадо и преодоля защитата на Байерн. В 57-ата минута Рафиня завърши с още едно попадение, асистирано от Ламин Ямал, за да оформи крайния резултат 4:1.

Тази победа изкачи Барселона на десетото място с шест точки, докато Байерн остава с три точки на 23-то място в класирането.