google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Барселона изигра най-силния си мач под ръководството на Кике Сетиен като разгроми Леганес с 5:0 и продължава на 1/4-финалите в Купата на Краля.

“Каталунците” зарадваха феновете на “Камп Ноу” с убедителна победа, а звездата на тима Лионел Меси вкара две попадения през второто полувреме. По един гол добавиха Антоан Гризман, Клеман Ленгле и Артур.

Двубоят започна по най-добрия начин за “блаугранас”, които вкараха ранен гол чрез Антоан Гризман. Нелсон Семедо подаде отлична топка за френския нападател, който прати кълбото между краката на вратаря за 1:0. Пет минути след това бившият играч на Атлетико Мадрид се разписа за втори път, но попадението бе отменено заради засада след използване на ВАР.

В 26-ата минута на двубоя отново Гризман имаше шанс да вкара, но ударът му се отби от бранител на съперника. След получилия се корнер, Барселона вкара втори гол чрез бранителя Клеман Ленгле. В заключителните минути на първото полувреме Артуро Видал пропусна добра възможност да вкара трето попадение за домакините.

Четиринадесет минути след началото на второто полувреме, Барселона направи преднината си класическа. Меси се измъкна зад отбраната на съперника и прати топката за трети път във вратата на гостите. В 79-ата минута Барселона направи нова добра атака, като Ансу Фати и Меси не успяха да се разпишат, но топката стигна до Артур Мело, който със силен удар я прати в мрежата на Леганес за 4:0.

В 88-ата минута Лионел Меси оформи крайния резултат 5:0. Появилият се като резерва Иван Ракитич се отличи с чудесна асистенция, а за Меси не бе проблем да реализира от чиста позиция.

След категоричния успех, Барселона се върна на победния път, тъй като в миналия мач загуби визитата си на Валенсия с 0:2 в “Ла Лига”. В неделя “каталунците” са домакини на Леванте в мач от първенството и ще се стремят да запишат втори пореден успех. Тимът на Леганес пък е домакин на Реал Сосиедад и ще се надява да вземе нещо от срещата, за да се доближи до спасителната зона.