Барселона, Реал Мадрид и Ювентус скочиха на УЕФА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Основателите на Суперлигата продължават да са в конфликт с УЕФА

Европейските грандове Барселона, Ювентус и Реал Мадрид публикуваха съвместно изявление в отговор на санкциите, наложени от УЕФА срещу останалите девет отбора, които отказаха участие в Европейската Суперлига.

Както е известно, днес УЕФА обяви, че готви жестоко наказание за въпросните три клуба. Едно от наказанията, които могат да получат Барселона, Ювентус и Реал Мадрид, е да бъдат изхвърлени от Шампионската лига за следващите два сезона, след като отказват да предприемат „мерките за реинтеграция“, изложени от УЕФА в петък вечер.

Вчера ИЕФА постигна споразумение с 9 от 12-те клуба – Арсенал, Челси, Атлетико Мадрид, Милан, Интер, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Тези отбори са сложили подписа си върху Декларация за ангажираност, за да се избегнат евентуални бъдещи турнири от Суперлигата, в замяна на това трябва да платят 15 млн. евро, които ще се използват в полза на детския, младежкия и масовия футбол в Европа.

Юве, Реал и Барса обявиха, че възнамеряват да продължат в Суперлигата. Ето и тяхното съвместно изявление:

„Основаващите клубове на Суперлигата са получавали и продължават да получават неприемливи заплахи, натиск и обиди от трети страни, за да ни принудят да напуснем Суперлигата. По този начин клубовете са възпрепятствани да предлагат решения на футболната система чрез конструктивен диалог, принуждавайки ни да изоставим своите права и отговорности“, се казва в изявлението на трите клуба.