Барселона с малко помощ от съдията победи Валенсия с 2:1 на “Местая”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Каталунците“ могат да благодарят на рефера Санчес, че завършиха двубоя с 11 души

Барселона постигна обрат и победи Валенсия с 2:1 на “Естадио Местая” като два гола на Левандовски донесоха успеха на старта на сезона в Ла Лига. Вторият гол на поляка дойде след изпълнение на наказателен удар. В 56-ата минута Пау Кубарси извърши нарушение за задължителен жълт картон, който щеше да му бъде втори, но съдията му го спести и така Барселона доигра срещата с 11 души и успя да запази гола си аванс.

Наставникът на „Каталунците“ Ханзи Флик бързо осъзна случилото се и побърза да замени младия защитник като вкара Андреас Кристенсен на терена.

Почти в края на първото полувреме Валенсия успя да поведе в резултата като Диего Лопес осигури страхотна асистенция на Уго Дуро, който от близо разстояние разстреля вратаря на „Каталунците“, за да даде преднина на домакините.

За тяхно съжаление обаче, те не успяха да се приберат в съблекалнята при аванс в резултата като Роберт Левандовски изравни резултата в 5тата минута на добавеното време на първото полувреме след асистенция на младата суперзвезда на Барса  Ламин Ямал.

Положението за „Прилепите“ стана още по-притеснително в началото на второто полувреме, когато в 48мата минута съдията отсъди дузпа за „Каталунците“ и Роберт Левандовски я отбеляза в горния десен ъгъл на вратата на Гиорги Мамардашвили и с втория си гол в срещата осигури преднината за неговия отбор за първи път в двубоя.