Барселона с равенство в Севиля в мач без попадения
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Севиля и Барселона завършиха наравно 0:0 на “Рамон Санчес Писхуан” в дербито на 30-ия кръг на “Ла Лига”. И двата тима имаха шансове да спечелят срещата, но в крайна сметка си разделиха по една точка, от която може би по-доволни са домакините.

Наставникът на гостите Кике Сетиен даде титулярно място на Луис Суарес, който не бе стартирал за “каталунците” от 9 януари насам. В нападение действаха още Лионел Меси и Мартин Брейтуейт. В средата на терена за Барса започнаха Ракитич, Видал и Серхио Бускетс, докато в отбрана пред вратаря Тер Щеген действаха Семедо, Пике, Ленгле и Жорди Алба.

Севиля пък започна двубоя в схема 4-3-3 като атаката бе водена от Лукас Окампос, Люк де Йонг и Мунир Ел Хадади. Титуляри в полузащитата бяха Торес, Джордан и Фернандо, а в защита действаха Навас, Конде, Диего Карлос и Регилон пред вратаря Томаш Вацлик.

Барса можеше да открие резултата още в 3-ата минута, когато Семедо получи страхотен пас от Ракитич вдясно. Португалският бранител комбинира с Луис Суарес, който шутира незабавно, но вратарят на Севиля Томаш Вацлик се намеси добре.

В 21-вата минута Лионел Меси стреля технично от 20-на метра, но бранителят на домакините Кунде успя да избие пред голлинията. Четири минути след това Суарес отправи опасен удар, като вратарят на севилци не се намеси по най-добрия начин, което даде възможност на Брейтуейд да стигне до топката и да отбележи, но нападателят закъсня. Малко преди края на първото полувреме Лео Меси можеше да получи картон, след като избута нарочно Диего Карлос. Играчи на двата отбора се сдърпаха, но главният рефер овладя ситуацията.

Началото на второто полувреме бе с предимство за Севиля. Мунир създаваше проблеми на отбраната на Барселона, а в 55-ата минута Лукас Окампос отправи опасен удар, но Марк-Андре тер Щеген се намеси чудесно. Малко след това Мунир шутира към вратата на гостите и националът на Герамния отново трябваше да спасява.

Едва в 73-ата минута Барселона имаше шанс за попадение след почивката. Лео Меси стреля от пряк свободен удар, но Вацлик предотврати попдаението. Малко след това Суарес пропусна да комбинира точно със съотборник в близост до вратата на Севиля, а след това домакините организираха добра атака, но Алба се намеси решаващо.

В 88-та минута Луис Суарес пропусна изгодна възможност да донесе победата на Барселона. В края на мача и Севиля имаше възможност да спечели, но Тер Щеген се намеси при шут на Регилон.

В крайна сметка дербито на кръга в “Примера Дивисион” между Севиля и Барса завърши без попадения. Със спечелената една точка, Барселона дръпна с 3 пункта пред Реал Мадрид, който има мач по-малко. Севиля пък събра 62 точки на 3-ото място и има три повече от 4-ия Атлетико Мадрид.