google новини лого Последвай ни
Добави коментар

От Барса следят отдавна изявите на младия турски национал – Чаглар Суюнчу и искат да го привлекат още през настоящия летен прозорец. Информацията идва от агента на играча Мустафа Догру.

23-годищният централен защитник е стълб в отбраната на Лестър и е една от причините за силното представяне на „лисиците“. Момчетата на Брендън Роджър се намират на третата позиция във Висшата лига на Англия и са сериозен претендент за участие в Шампионската лига през следващата кампания.

“Много е вероятно Чаглар да премине на “Камп Ноу” още това лято. Барселона го следи от доста време и се интересуваше от него, още когато той играеше в Алтънорду. Ние преговаряхме с тях и те ни дадоха конкретна оферта. Тогава обаче преценихме, че за Суюнчу е по-добре да бъде трансфериран в отбор, който да му гарантира игрови минути. за да може да продължи да се развива. Точно за това приехме предложението на Фрайбург” – сподели Догру за трансфера от 2016-та година.

Само две години по-късно, турският бранител премина в редиците на Лестър за сумата от 19 мил паунда. Според Догру, за неговия клиент е дошло времето да направи следващата голяма стъпка в кариерата си и какво по-голямо стъпало от Барселона. ” Мисля, че от отборите във английското първенство, само Ливърпул може да отговори на финансовите изисквания на Суюнчу. Но не трябва да забравяме, че и във френската Лига 1 има мощни отбори. От ПСЖ могат да ни изненадат.” – разясни агентът.

Наскоро и самият футболист, който е обвързан с Лестър до 2023-та година, заяви, че още не мисли за преминаване в друг клуб. ” Не мисля, че е настъпил правилния момент да отида в друг отбор. Имам много добър сезон, но трябва още много да уча. В Лестър ми гласуваха голямо доверие, след продажбата на Хари Магуайър в Манчестър Юнайтед. Аз трябваше да заместя футболист, който струва 80 мил. паунда. На този етап всичко се развива чудесно за мен, но най-важното е да продължавам да се развивам”, заяви Суюнчу през месец април.