Барселона се прицели в 18-годишен талант на Хофенайм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона и Милан са сред клубовете, които следят младата звезда на Хофенхайм Мелайро Богард

Според журналиста Джанлука Ди Марцио, младата сензация на Хофенхайм Мелайро Богард може да напусне Зинхайм в предстоящия трансферен прозорец през януари. Младият защитник привлече интереса на множество топ клубове в цяла Европа, като по-специално Барселона и Милан искат да го вземат в състава си.

Бивш играч на младежката академия във Фейенорд, изглежда, че Богард има несигурно бъдеще в Хофенхайм, тъй като договорът му изтича в края на сезона. Той дори е свързан с преминаване в Манчестър Сити, въпреки че играчът отказва да се премести в Англия. Богард е споделял, че иска да играе в испанската Ла Лига и може би трансфер в Барселона ще се понрави на младия футболист.

Трябва да се отбележи напредъкът, който той е постигнал в Хофенхайм, откакто се присъедини към клуба през 2018 г. Впечатляващите му изяви в германската младежка дивизия първоначално му помогнаха да получи повишение в първия отбор през лятото, като защитникът дори направи дебюта си в първия отбор по време на края на кампанията 2019/20. Появата на Богард срещу Майнц миналия сезон го направи най-младият холандски дебютант в историята на Бундеслигата. Досега 18-годишният футболист все още не се е утвърдил като титуляр за Хофенхайм, но след като Бенджамин Хюбнер и Ермин Бичакчич са контузени, той е спечелил по-видна роля в първия отбор.

Няма много какво да се чудим защо клубове като Барселона и Милан имат интерес да подпишат с централния защитник. По-специално Барса отчаяно се нуждае от нов играч в защита в предстоящия трансферен прозорец през януари. Те имат интерес към таланта на Манчестър Сити Ерик Гарсия, като същевременно идентифицираха Езекиел Гарей като потенциална алтернатива на контузения Пике.

Богард обаче може да бъде много по-добър трансфер за Барса. Холандецът вече показа много от своите възможности в Хофенхайм и на 18 години бъдещето е пред него. Следователно той може само да се подобри, особено в прочутата академия Ла Масия, където стилът на игра на Барселона и тактическата система могат допълнително да подобрят способността на защитника да играе на най-високо ниво.