google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шейн Клуйверт подписа професионален договор с испанския шампион

Каталунският гранд Барселона сключи професионален контракт с най-малкия от четиримата синове на легендарния си нападател Патрик Клуйверт. Шейн Клуйверт, който през уикенда навърши 16 години, вече официално е част от Барса. Подобно на баща си, той играе като нападател и се счита за голям талант.

Най-малкият от поколението Клуйверт е част от школата на “блаугранас”, а преди това беше в тази на френския гранд Пари Сен Жермен. Любопитно е, че още от 9-годишен Шейн има личен спонсорски договор с голямата компания Nike.

От всички синове на Патрик Клуйверт най-известен е Джъстин Клуйверт (24 г.), който момента защитава цветовете на Борнемут. 22-годишният Рубен пък е в Дордрехт – тим от втората дивизия на нидерландскя футбол. Най-големият от всички е Куинси (26 г.), който беше част от юношите на Аякс, но спря с футбола и в момента се изявява в ролята на диджей.

Патрик Клуйверт е треньор на Адана Демирспор в Турция. 47-годишният специалист преди това е работил предимно като помощник треньор. Патрик Клуйверт игра 6 години в Барселона в периода 1998 – 2004 г. С каталунците той спечели титлата в Ла Лига през 1999 г.