Барселона срази Бетис и дръпна с осем точки на Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Левандовски се завърна с гол, страхотен мач на Алехандро Балде

Барселона записа четвърта поредна победа в Ла Лига, след като надви Бетис с 2:1 като гост на “Естадио Бенито Виямарин”. Каталунците отбелязаха след почивката чрез Рафиня и Левандовски, който се завърна в шампионатен мач след изтърпяно наказание. Попадението за “зелено-белите” бе автогол на Жул Кунде в края на мача.

В тази среща настваникът на каталунците Шави най-после можеше да разчита на Левандовски в Ла Лига, който пропусна двубоите с Атлетико, Хетафе и Жирона. Полската звезда действаше в нападение с Гави и Рафиня.

Първото полувреме на срещата на “Бенито Виямарин” бе равностойно, с лек превес за Барса. Педри пропусна може би най-добрия шанс за гол за гостите, след като  в средата на полувремето финтира бранител в наказателното поле, а след това се засуети и вратарят Руи Силва успя да се намеси решаващо.

Барселона поведе в 65-ата минута чрез Рафиня. Балде пусна отличен пас в наказателното поле и бразилецът засече в мрежата – 0:1.

В 80-ата минута каталунският гранд вкара втори гол. Араухо отклони с глава в наказателното поле към Левандовски, който пое топката и с мощен удар отбеляза за 0:2. Това бе гол номер 14 за Лева в испанската Ла Лига.

В 85-ата минута Бетис намали резултата от нищото. Сабали центрира от фланга и топката се отклони в Жул Кунде, който я прати във вратата на Тер Стеген – 1:2.

В заключителните минути Барса запази аванса си и се поздрави с победата, като по този начин дръпна с осем точки в класирането пред втория Реал Мадрид.