google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците с втори пореден успех в Ла Лига

Барселона записа изразителна победа с 4:0 в домакинството си на Валядолид от 3-ия кръг на испанската Ла Лига. Роберт Левандовски заби две попадения на “Камп Ноу”, а с две асистенции се отличи Усман Дембеле. Едно попадение вкараха Педри и Сержи Роберто, като тимът на Шави изигра нов силен мач и постигна втора пореден успех в шампионата.

Барса доминираше още от самото начало на срещата и положенията пред вратата на гостите бяха едно след друго. В 24-ата минута домакините поведоха, след като Левандовски засече центриране на Рафиня – 1:0.

Четири минути преди края на първата част каталунците реализираха второ попадение. Усман Дембеле направи отличен пробив и подаде на Педри, който вкара за 2:0.

В 65-ата минута Левандовски отбеляза второто си попадение с магическо докосване. Дембеле подаде към поляка, който с невероятно изпълнение не остави шансове на Жорди Масип – 3:0.

В добавеното време Левандовски получи подаване в наказателното поле и стреля от движение, но топката срещна гредата, след което попадна в Сержи Роберто и той реализира на празна врата за крайното 4:0.

Победата изкачи Барселона временно на 2-рото място в Ла Лига с актив от 7 точки, докато Валядолид остана с 1 точка на предпоследната 19-а позиция.

В следващия кръг каталунците гостуват на Севиля, като двубоят е на 3 септември от 22:00 ч.