google новини лого Последвай ни
Добави коментар
20-годишният бранител Алекс Вале е близо до преминаване в шотландския гранд

Според информация на известния италиански журналист Фабрицио Романо, защитникът Алекс Вале е в трансферните планове на Селтик. “Детелините” се стремят да подпишат с ляв бек през летния трансферен прозорец и са осигурили споразумение за сезонен наем за 20-годишния кадър на Ла Масия. Каталунският гранд обаче не е включил опция за закупуването на Вале при преговорите със Селтик.

Алекс Вале все още не е пробил в състава на първия отбор на Барселона, въпреки че е един от най-обещаващите млади таланти, излезли от легендарната академия на клуба Ла Масия. През миналия сезон бранителят игра под наем в Леванте, като записа 29 мача и бе ключова фигура за тима от Валенсия.

Преди сезон 2024/25 доста специалисти предполагаха, че Барселона може да интегрира испанския краен защитник в състава на първия отбор и да бъде конкурент на Алехандро Балде. Следващият ход на Алекс Вале обаче също ще бъде отдаване под наем, като Селтик се приближава към осигуряването на неговите услуги.

Интересът на Селтик към Алекс Вале има логика. Грег Тейлър е единствената опция на левия бек пред Брендън Роджърс. Бившият наставник на Ливърпул иска да вземе 20-годишния испанец под наем за текущата кампания. Барселона няма против да прати Вале под наем в тима от Глазгоу, но без да предоставя клауза за закупуването на футболиста след края на сезона.