Барселона ще покаже вратата на четирима през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Клубът ще се опита да се раздели с някои играчи през зимата

Ръководството на Барселона ще се опита да продаде четирима футболисти през януари. „Каталунците“ не се представят много силно от началото на сезона и определено имат нужда от освежаване на състава през зимния трансферен прозорец.

През лятото Барса се раздели с някои от по-възрастните играчи да напуснат клуба. Луис Суарес осъществи трансфер в Атлетико Мадрид, а Иван Ракитич премина в Севиля.

Бразилският полузащитник Артур пък демонстрираше нежелание да играе повече за Барса и премина в Ювентус в сделка, при която Миралем Пянич акостира на „Камп Ноу“. Артуро Видал също си тръгна от клуба в посока Интер, а португалският бранител Нелсон Семедо облече екипа на Уулвърхемптън.

Според испанският „Sport“ от Барса ще се стремят да се разделят с още четирима играчи през зимата, като нарочените футболисти са Жуниор Фирпо, Самуел Умтити, Матеус Фернандес и Мартин Брайтуайт.

Според информацията на медията, „каталунците“ ще се опитат с тези изходящи трансфери да съберат средства, за да вземат две нови попълнения. Основните трансферни цели на “блаугранас” са защитника на Манчестър Сити Ерик Гарсия и нападателя на Лион Мемфис Депай.

Барса също така ще позволи на младите таланти Рики Пуч и Карлес Аленя да напуснат под наем, за да натрупат повече игрово време, тъй като на “Камп Ноу” рядко получават шанс в момента.