Барселона ще започне преговори за нов договор с Роналд Араухо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барса ще стартира преговори за удължаване на договора на Араухо през новата година

Според информация на испанското издание SPORT, уругвайският централен бранител Роналд Араухо е ключова фигура за Барселона. Действащите шампиони на Ла Лига гледат на него като бъдещ дългосрочен капитан. Каталунците са готови да възнаградят снажния защитник с удължаване на договора през новата година.

Роналд Араухо направи страхотен прогрес, откакто се присъедини към Барселона от Бостън Ривър преди половин десетилетие. Уругвайският национал бе прекарал по-голямата част от юношеските си години в родината си, преди да завърши академията на каталунския отбор. И той не е поглеждал назад, откакто проби в първия отбор на клуба.

24-годишният бранител дебютира за първия отбор на Барселона през октомври 2019 г., влизайки от пейката, за да замени Жан-Клер Тодибо. Докато Араухо трябваше да изчака времето си, за да стане важна част от състава, той най-накрая получи редовно игрово време през сезон 2020/21. Оттогава той се утвърди като ключова фигура за каталунците.

В момента Роналд Араухо е един от най-добрите защитници в света и изигра ролята си, когато Барселона се завърна на върха на Ла Лига миналия сезон. Междувременно напускането на Серхио Бускетс повиши статута на Араухо, тъй като той стана един от капитаните на клуба. Уругваецът е на път да стане първият капитан на Барселона след няколко години, а това е и неговата мечта.