google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ясни са плановете за лятна подготовка на каталунците

Барселона ще изиграе пет приятелски срещи това лято по време на своята предсезонна подготовка, като испанският гранд ще проведе и лагер в Щутгарт. Наставникът Роналд Куман ще даде почивка на футболистите, които са ангажирани с националните си отбори на Евро 2020 и Копа Америка до 12 юли, когато те трябва да се включат към тренировките на каталунците. Това означава, че играчи като Меси, Агуеро, Депай, Бускетс, Педри, Ленгле и др. ще се присъединят на по-късн етап към подготовката на тима.

Барселона ще стартира с контроли срещу Химнастик и Жирона на испанска земя. През третата седмица на юли отборът ще замине на лагер в Щутгарт и ще изиграе една проверка срещу местния тим.

След престоя си в Германия, Барса ще се завърне у дома, а след това ще пътува до Израел, за да проведе любопитен приятелски мач срещу Бейтар Йерусалим. Последният тест на Барса преди старта на сезона ще бъде двубоят за трофея „Жоан Гампер“, като тимът на Роналд Куман ще се изправи срещу Ювентус.

Началото на новата кампанния в Ла Лига ще бъде дадено на 14 август, а Барселона има планиран да изиграе още един двубой – срещу Ман Сити. Срещата ще бъде в битката срещу АЛС – Амиотрофична латерална склероза, но на този етап няма определена дата.