Бърза размяна на голове и реми между Италия и Германия в Болоня
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Оспорван мач между италианци и германци на "Стадио Ренато Дал'Ара"

Националните тимове на Италия и Германия завършиха наравно 1:1 на стадион “Ренато Дал’Ара” в Болоня в среща от първия кръг в група 3 от Лига “А” на Лигата на нациите. Попаденията паднаха през втората част, като Лоренцо Пелегрини откри в 71-ата минута, а в 73-ата Йошуа Кимих вкара изравнително попадение.

Селекционерът на “адзурите” Роберто Манчини направи доста промени в състава. В атака действаха збрал да започне мача с доста любопитен състав. Триото в атака ще е съставено от Лоренцо Пелегрини, Джанлука Скамака и Матео Политано, а в халфовата линия започнаха Кристанте, Тонали и Давиде Фратези. Пред вратаря Донарума действаха опитни бранители – Ачерби, Бастони и Бираги.

В германския тим имаше доста повече класа в стартовите 11. Пред вратаря Нойер действаха Рюдигер, Керер, Зюле и Бенямин Хенрикс. Селекционерът Ханзи Флик заложи на Кимих и Горецка като опорни халфове, а пред тях действаха Гнабри, Сане, Вернер и Мюлер.

Германия бе по-активният тим в началото и Сане стреля покрай вратата в 10-ата минута. Малко след това Донарума се намеси при удар на Гнабри. В 25-ата минута капитанът на “адзурите” Флоренци се намеси чудесно при шут на Томас Мюлер.

В 35-ата минута Скуадрата имаше чудесен шанс да поведе, но шут на Скамака срещна гредата. Германия отговори с удар на Гнабри в аут от десетина метра.

Второто полувреме бе доста по-интересни и предложи повече ситуации пред двете врати. Първият гол в мача обаче падна чак в 71-вата минута, когато дебютантът Вилфред Ньонто прати отлично подаване в пеналта и Лоренцо Пелегрини вкара за 1:0.

Германия отговори много бързо, като 120 секунди по-късно Йошуа Кимих възстанови равенството с прецизен удар от точката на дузпата, след като преди това отбраната на домакините допусна неточност – 1:1.

Бундестимът можеше да направи пълен обрат, но в 77-ата минута Донарума отрази удар на Гюндоган. В крайна сметка ново попадение не падна и Италия и Германия поделиха по една точка.

Така след първите мачове в групата лидер е Унгария с 3 точки, която е пред Италия и Германия, а на последната позиция е Англия без актив.