google новини лого Последвай ни
Добави коментар

След като Конър Макгрегър се завърна по впечатляващ начин на UFC 246, отново започна да се говори за реванш срещу шампиона Хабиб Нурмагомедов.

Макгрегър, който има 22 победи и 4 загуби в MMA и е с рекорд 10 победи и 2 загуби в UFC, победи Доналд Серони само за 40 секунди в Събота. Това беше неговият първи мач след загубата от Нурмагомедов чрез предаване през Октомври, 2018 година на UFC 229.

След победата на Макгрегър, президентът на UFC – Дейна Уайт каза, че реванш между Макгрегър и Нурмагомедов е боят, който ще се опита да организира. След като бе попитан за това, бащата на Хабиб каза, че неговият син е съгласен на реванш с Макгрегър след като се бие през Април срещу Тони Фъргюсън само при едно условие.

„Ние също искаме да си отмъстим на Макгрегър, но ни дайте 100 милиона долара.“ Това заяви той пред руските медии. „В денят след мача с Фъргюсън ни дайте тази сума и тогава защо да не направим реванш? Аз не знам, но може би Дейна Уайт ще иска да го организира за тази сума. Той се нуждае от този сблъсък.“

100 милиона долара са нечувана сума за хонорар на боец в един мач в UFC. В промотирането си на мача на UFC 246 срещу Серони, Макгрегър заяви, че очаква да получи 80 милиона долара за този сблъсък и може би това е дало основание на бащата на Хабиб да поиска тази сума.

Нурмагомедов получи сигурни 6 милиона долара за победата си срещу Дъстин Пойрие на UFC 242 в Абу Даби като това е най-високата сума, която някой боец от UFC е получавал като гарантирана сума. Докато 100 милиона долара са много висока летва, реванш срещу Макгрегър със сигурност ще осигури на Хабиб изключително много пари.