google новини лого Последвай ни
Добави коментар

UFC  капитулира пред заплахата от KOVID-19 и отложи три от своите скорошни събития, за да гарантира безопасност за служителите, бойците и феновете си. Официален мейл от президента Дейна Уайт дори анонсира пускането на голяма част от  хората ангажирани с организацията да работят от вкъщи.  Независимо от канселирането на ивентите в Портланд, Кълъмбъс и Лондон, Уайт все още отказва да се примири с възможността UFC 249: Нурмагомедов vs Фъргюсън да не се състои. НА помощ в усложнената ситуация изглежда, че е готов да се притече бащата на един от боците в мейн-ивента на събитието – бащата на ХАбиб Нурмагомедов Абдулманап.

„Най-вероятно е възможно да стане в Дубай. Първо, бихме могли да се борим по-ефективно със заразата именно в Дубай, защото е горещ. Мисля, че Емирствата са готови да платят за организирането и провеждането на събитие на UFC бързо и лесно. Всичко зависи от Дейна Уайт. Не зависи от мен да одобря тази възможност, но шансовете за там са добри“, обяви легендарният дагестански треньор по бойно самбо.

Извън алтернативите за провеждане на събитието, бащата на шампиона в лека категория на роганизацията коментира как върви подготовката на сина му:

Хабиб се чувства чудесно. Всичко върви по план. Той не се страхува от COVID-19. Всички сме смъртни. Какво мисля за празни трибуни? Хубаво е да има публика, но без нея ще бъде още по-добре.“

Към момента има голяма вероятност събитието да бъде преместено от Ню Йорк, в случай, че не бъде отложено. Местните власти на американския мегаполис са забранили провеждането на събития с концентрация на повече от 500 души. От друга страна, Обединените Арабски Емирства звучат като възможна дестинация не само, защото температурите са константно високи, но и поради потенциален висок инвеститорски интерес. Висящ остава обаче въпросът относно възможностите за пътуване към екзотичната дестинация.  Неясните и турболентни времена налагат все по-строги мерки на придвижване по въздух, земя и вода, което би могло да лиши UFC от възможности за провеждане на събития на места, които към момента звучат актуално. Като Дубай например.