Баждеков: "Срам ме беше от драмите с акциите, Левски пак ще полети" 1
0 0

Новият член на Управителния съвет на Левски Константин Баждеков изрази увереността си, че Сините ще намерят сили да се изправят на крака въпреки изключително тежката ситуация, в която са изпаднали.

Според мастития финансист, който играеше ключова роля в клуба по времето на управлението на Тодор Батков, много от хората, които са работили на стадион “Георги Аспарухов” са били подвеждани или пък са слушали некомпетентни хора.

“Ние с Наско Сираков си имаме доверие от много години,” коментира Баждеков. “Не съм го подвел, нито той мен. Радвам се, че ме покани в Левски. Беше ме срам от драмите с акциите, но те са история.

“Левски беше превърнат в кауза на моя живот. Никога не бяхме допускали отборът да стигне до такава ситуация. Като напуснах Левски, го оставих със споразумения към НАП, които сме обслужвали.

“Някои пъти сме си позволявали непремерени разходи. Всички, които са идвали в Левски, са дошли с желанието да направят нещо добро. Грешки са допускани, защото са били подвеждани или са слушали съветите на некомпетентни хора.”

Баждеков сподели, че е особено болезнено е приел разделението между привържениците.

“Трудно преживях времето без Левски,” каза той пред БНТ. “На всички ни се иска пак да сме шампиони и редовни участници в Европа. Разделението на феновете е голям проблем. През последните години то ескалира, а това е най-лошото нещо и трябва да се преодолее.

“Всеки трябва да загърби своите лични претенции, за да оцелее Левски. Всеки трябва да се замисли и направи своите отстъпки в името на Левски. Имало е много случаи, в които се е опитвало, чрез други средства, феновете да извиват ръцете на ръководството.

“Много трудно се води разговор с човек, на когото му дължиш пари. Трябва да убедиш другата страна, че имаш възможност да си изпълниш отговорностите.

“Много от хората, които минаха през Левски, станаха популярни благодарение на клуба. Вярвам, че Левски ще се изправи на крака и отново ще полети.”