Белгия и Украйна в битка за място на 1/8-финалите на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Всички отбори в група Е са с по 3 точки преди последния кръг

Отборите на Украйна и Белгия се срещат днес от 19:00 ч. в последен двубой от група Е на Европейското първенство. Срещата в Щутгарт е от решаващо значение, като най-вероятно само един от двата отбора ще продължи напред в турнира.

И двете нации записаха победи във втория кръг на груповата фаза, след като Украйна направи обрат срещу Словакия за успех с 2:1, докато Белгия срази Румъния с 2:0. Украинският тим обаче е последен в групата заради лошата си голова разлика, тъй като на старта загуби с 0:3 от румънците.

Равенство би било достатъчно потенциало да класира Украйна на 3-то място в групата и на 1/8-финалите на надпреварата, ако има победител в сблъсъка на Румъния със Словакия. Загубата ще се окаже фатална за Украйна и те ще напуснат турнира. Предстоящият им съперник Белгия ще бъде устремен да постигне успех и да спечели група Е. “Червените дяволи” започнаха с фалстарт участието си в турнира, тъй като загубиха от Словакия с 0:1. Но те се подобриха и записаха комфортна победа с 2:0 над Румъния. Все пак тимът на Доменико Тедеско не трябва да губи последния си мач, за да стане участник във фазата на директните елиминации.

Шокиращата загуба от Словакия е единственото поражение на Белгия за последните им 17 мача във всички състезания, така че селекцията на Тедеско трябва да са оптимисти, че ще избегнат поражение от Украйна. Букмейкърите фаворизират белгийския тим за победата, а със сигурност ще се получи оспорван двубой в Щутгарт и предстои да видим дали ще има краен победител.