Без спирка! Нова лекция на Италия прати Белгия вкъщи! (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Спорна дузпа даде единствените надежди на "червените дяволи" да продължат напред, но "Скуадра Адзура" е 1/2-финалист

Италия се класира на 1/2-финалите в Евро 2020, след като в най-интересния 1/4-финален сблъсък “Скуадра Адзура” надви с 2:1 Белгия на “Алианц Арена” в Мюнхен.

Голове на Николо Барела и Лоренцо Инсине през първата част дадоха победния аванс за италианците, а дузпа точно преди почивката даде надеждите за Белгия, но те останаха само с тях.

Срещата в Мюнхен започна на високи обороти и в 13-та минута Италия отбеляза, след като Леонардо Бонучи вкара топката след изпълнение на статично положение. Радостта на италианците обаче беше кратка, след като ВАР показа, че е имало засада на защитника.

Без спирка! Нова лекция на Италия прати Белгия вкъщи! (ВИДЕО) 1

В 23-та Де Бройне отговори с мощен изстрел от дистанция, но Донарума се намеси стабилно. Стражът на “Скуадра Адзура” отново беше с главна роля само три по-късно, когато Лукаку напредна мощно отдясно и пробва изстрел в далечния ъгъл, но без успех.

Малко след това пробив на Киеза отляво можеше да завърпи с автогол на Алдервейрелд, но Куртоа хвана топката. В 31-та минута обаче Италия откри. Николо Барела успя да открадне топката на границата на наказателното поле, вряза се между двама и стреля от малък ъгъл, матирайки стража на белгийците – 1:0!

— Global Watch Football (@gwfootball_) July 2, 2021


Натискът на Италия продължи и в 44-та те удвоиха аванса си. Инсине пое топката след центъра, напредна и стреля мощно в горния десен ъгъл на Куртоа, за да вкара зрелищен гол!


В продължението на първата част обаче се стигна до много спорно отсъждане на главния рефер, който посочи бялата точка след контакт между Ди Лоренцо и Доку. Повторенията оставиха съмнение за решението му, но то остана, а от 11-те метра Лукаку преодоля Донарума.
Без спирка! Нова лекция на Италия прати Белгия вкъщи! (ВИДЕО) 2
След почивката мачът продължи да се играе на много високо темпо, но първият по-интересен момент дойде чак в 61-та минута, когато Доку пусна към Де Бройне, а той намери с успореден пас Лукаку, но той от няколко метра не успя да намери очертанията на вратата.
Без спирка! Нова лекция на Италия прати Белгия вкъщи! (ВИДЕО) 3
В 77-та минута дойде лоша новина за Италия, след като Леондро Спинацола получи разстежение при подхлъзване и веднага прати сигнал към пейката, че трябва да бъде сменен, заради контузия, a след това се появиха и сълзи в очите му, тъй като най-вероятно този проблем го оставя извън шампионата до края му.

Крайният бранител на Италия беше изнесен на носилка, а феновете по трибуните го изпратиха с аплодисменти.

В 84-та минута Доку направи добър пробив отляво към границата на наказателното поле и прати изстрел фронтално срещу вратата на Донарума, но над целта. Пет по-късно Де Бройне беше повален на около 20 метра от вратата и беше отсъден пряк-свободен удар. От него Витсел се извиси, но фаулира Донарума и опасността за Италия беше елиминирана.

Taка Италия триумфира и си гарантира среща с Испания на стъпка преди финала, докато златното белгийско поколение изпусна още един шанс да вдигне голям трофей.

Стартови състави:

Италия: Донарума, Бонучи, Ди Лоренцо, Киелини, Спинацола, Верати, Жоржиньо, Барела, Киеза, Инсине, Имобиле

Белгия: Куртоа, Алдервейрелд, Вермален, Вертонген, Витсел, Де Бройне, Тилеманс, Лукаку, Муние, Т. Азар, Доку