Белингам може да премине в Ливърпул през лятото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Червените“ са фаворит за подписа на 19-годишната звезда на „вестфалци“, въпреки че Реал Мадрид отдавна следи ситуацията около него

“Football Insider” твърди, че Ливърпул е първи избор на Джуд Белингам, ако той все пак реши да напусне “Сигнал Идуна Парк” през това лято. „Червените“ са фаворит за подписа на 19-годишната звезда на „вестфалци“, въпреки че испанският шампион Реал Мадрид следи отдавна ситуацията около него и също остава с високи шансове в надпреварата.

От Дортмунд пък вече започнаха разговори с Белингам за нов контракт, който да го задържи при “жълто-черните”, но английският национал не е решил дали иска да си тръгне от Германия след края на настоящата кампания. Очаква се да искат над 130 милиона евро, за да пуснат Белингам през лятото.

Изданието съобщава, че Ливърпул са готови да дадат такава голяма сума, с която да счупят британския трансферен рекорд, който в момента се държи от Джак Грийлиш и неговото преминаване в Манчестър Сити от Астън Вила. Мърсисайдци са наясно, че достигането до квотите за Шампионската лига през следващия сезон ще са от решаващо значение за привличането на полузащитника на „Анфийлд“.

Белингам изрично заяви, че в момента изцяло на фокус е битката за титлата в Бундеслигата през сезона, защото Борусия все още е в борбата и чак след това ще насочи мислите си към евентуално свое трансфериране. Ако той наистина премине във Висшата лига, то Белингам би предпочел да се присъедини към Юрген Клоп и Ливърпул, вместо да премине в Ман Сити или Челси.

Белингам отбеляза 10 гола и асистира за още шест през този сезон в 34 мача. През трите си сезона в Германия Белингам има 124 мача във всички турнири за Дортмунд и вкара 20 гола.