Бенфика и Арсенал ще играят мача си от Лига Европа в Рим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалия е в "червения списък" на британското правителство заради разпространението на COVID-19

Бенфика ще посрещне Арсенал на “Стадио Олимпико” в италианската столица Рим в първия двубой между двата тима от 1/16-финалите на Лига Европа на 18 февруари. Срещата няма да се проведе в Лисабон, тъй като Португалия е в “червения списък” на британското правителство заради разпространението на коронавируса.

Всички лица, които се завръщат от иберийската страна, трябва да преминат през строг карантинен период.  Именно затова се налага и двубоят да между Бенфика и Арсенал да се играе на неутрален терен вместо в Лисабон. За момента не е ясно и къде ще се играе реваншът на 25 февруари, тъй като при настоящата ситуация отборът на Бенфика няма да получи разрешение за пребиваване на британска територия.

Много други английските отбори също ще играят на неутрален терен при подновяването на европейските клубни турнири. Ливърпул ще гостува на РБ Лайпциг в Будапеща, като унгарската столица ще приеме и двубоя между Борусия Мьонхенгладбах и Манчестър Сити. Челси и Атлетико Мадрид пък ще играят във Варшава.