Бензема: Нямам търпение да започнат мачовете на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Надявах се, че ще се върна и бях възнаграден"

Футболистът на Реал Мадрид Карим Бензема призна, че отсъствието му от националния отбор на Франция е бил тежък удар за него. Нападателят бе повикан от Дидие Дешан за Евро 2020, а преди това последната повиквателна за него бе от 2015 година. “В нито един момент не спрях да вярвам, не се отказах. В противен случай не бих бил тук. Бях много разочарован, беше ми трудно. Имаше много предизвикателства, те са част от кариерата ми, но винаги съм се борих. Надявах се, че ще се върна и бях възнаграден”, коментира французинът.

Бензема не бе викан в националния отбор заради скандала с Матийо Валбуена. Предполага се, че Карим е действал като посредник на хора, които изнудваха Валбуена със секс запис. Валбуена обаче се обърна към полицията, а последвалият скандал привлече огромно обществено внимание във Франция.

Карим Бензема ще бъде съден през октомври, а самият играч отрича да а нарушил закона, но признава, че съжалява за случилото се: “Винаги има неща, за които съжаляваш. Това, което се случи, е в миналото. Има съжаления, но не можеш да върнеш времето. Това, което е важно за мен, е това, което правя на футболния терен. Концентриран съм максимално върху това, с което мога да допринеса за отбора”.

“Мисля, че вече му благодарих. Искате да го кажа отново тук? Благодаря ти, Дидие. Вече имахме разговор. Много съм щастлив да бъда тук. Нямам търпение да започнат мачовете”, допълва нападателят, който е категоричен, че няма проблеми с треньора на „петлите“.

“Той е страхотен треньор и перфектен като човек. Разочарован съм, че напуска, но животът продължава”, споделя французинът по повод напускането на Зинедин Зидан на треньорския пост в Реал Мадрид.