google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият голмайстор на Манчетстър Юнайтед Димитър Бербатов направи обширен коментар за моментното състояние на “червените дяволи”, представянето им в турнира Лига Европа и наставника Оле Гунар Солскяер. Бербо е на мнение, че норвежкият специалист залага на почти един и същ титулярен състав след рестарта на футбола, което кара футболистите да се чувстват изморени. Бившият номер 9 на Ман Юнайтед смята, че ключът към успеха на “червените” е почивката на футболистите.

“Няма как да не отдадем заслуженото и на играчите на Копенхаген, които направиха двубоя много труден за Манчестър Юнайтед. Някои от играчите на Юнайтед изглеждат малко уморени след тежкия и дълъг сезон. Нуждаят се от почивка. След рестарта на сезона, Солскяер се доверява на приблизително едни и същи 11 футболисти, което е причина за тяхната умора”, споделя Бербатов.

Спроред българина, изтощението за играчите е както психическо, така и физическо. Бербо пише, че е важно футболистите да си починат и да се възстановят, ако искат да спечелят турнира Лига Европа.

“Много от играчите имат желание да играят всяка реща. Особено когато нещата не се развиват добре. Важно е обаче да се проведе диагло с тях и да се разбере как те се чувстват. Като мениджър, трябва да си готов да даваш почивката на даден футболист, дори и той да ти казва, че иска да бъде на терена. Ако срещнеш равностоен съперник, но играчите ти са уморени, ще имаш неприятности”, продължава Бербатов.

“В тази фаза на Лига Европа най-важното е да побеждаваш. Ман Юнайтед се нуждае от две победи и няма никакво значение каква игра ще покаже, ако стигне до победите. Умора, изтощение, стрес – това са ключови фактори за всеки отбор, така че победата е много по-ценна в този момент от стила. Севиля и Интер ще бъдат опасни съперници за Ман Юнайтед. “Нерадзурите” се представиха много добре срещу бившия ми отбор Байер в понеделник. Юнайтед трябва да проучи много внимателно тези отбори”, завърши Димитър Бербатов.