google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият ас в атаката на Шпорите казва, че би следвал примера на Даниел Леви за ръководене на един клуб

Бившият нападател на лондонския Тотнъм Димитър Бербатов предупреди звездата на Шпорите Хари Кейн, да бъде в готовност за тежки преговори с боса на клуба от Северен Лондон – Даниел Леви.

Бербатов се възхищава на боса на Тотнъм, предупреди Хари Кейн 1

Преди няколко дни головата машина на Шпорите официално подаде молба за трансфер.

“Това (подаването на молба) обаче не е нищо лично, това е просто бизнес “, коментира Бербатов.

“Случва се непрекъснато в света на футбола, не можете да го приемате лично. Ако го направите, това не е добре за никого. Това е просто бизнес и разбира се, вашият клуб е на първо място.”

Бербатов, който реализира 46 гола в 102 мача по време на двата си сезона в Тотнъм определя Леви като хладнокръвен бизнесмен, който винаги търси максимална облага за клуба.

“Той винаги опитва да постигне това, което е най-доброто за клуба,” допълва Бербатов. “Не ме интересува кой си, нито откъде идваш, нито колко пари имаш, ако не осигуриш парите, които искам, знаеш, че ще ти е трудно.

“Бих бил същият, ако аз бях председател на клуб. Клубът винаги е на първо място и затова съм толкова щастлив да видя как клубът се е развил с нов терен и нов стадион, който е най-добрият в Европа.

“Подаването на молба за трансфер е различно преживяване за всеки футболист. Някои играчи са уверени, правят го с високо вдигната глава, а други са нервни и напрегнати.

“Когато аз подадох такава молба в Тотнъм се намирах някъде по средата на всичко това. Следвах своя път и това ми даваше увереност, за да не бъда нервен, но в същото време не бях супер уверен. Просто знаех, че това е нещо, което трябва да се случи.

„Беше разочароващо за клуба и феновете, но това бе последната стъпка в моето развитие, която трябваше да направя, и я направих.

“Беше странен момент, защото осъзнаващ, че това е разочароващо за хората, но трябва да си силен и да следващ пътя си. Това се случва във футбола.”