Бербатов в Стара Загора: Не се страхувайте и не бъдете унижавани
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кандидатът за президент на БФС иска следващият конгрес да се проведе през септември

Кандидатът за следващ президент на БФС Димитър Бербатов беше на посещение в Стара Загора и проведе среща с представители на клубовете от областта.

Той разговаря с представители на Берое, Верея, Ботев (Гълъбово), Миньор (Раднево), Минерал (Овощник). Предложението на бившия национал и екипа му е изборният конгрес да се проведе на 21 септември.

“Една от точките, които съм заложил в програмата си е професионалният футбол да се администрира от професионалната футболна лига. Футболният съюз трябва да се занимава с аматьорския, с детско-юношеския футбол, със съдийството, където има доста проблеми. Професионалният футбол обаче трябва да е при професионалната лига”, заяви Бербатов.

Едно от предложенията му е да въведе мандатност за президента на БФС. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед поддържа идеята за два мандата, но сподели че неговият екип го е убедил, че трябва да са три, тоест – 12 години. “Ако тогава не се е справил този който ръководи БФС, става и си отива”, смята Бербатов. Той подчерта още , че клубовете няма от какво да се страхуват и ако желаят промяна, то не трябва да допускат да бъдат унижавани с различни подаръци или с обещания за облаги от сегашното ръководството на БФС.