Бернардо Силва се оплака от футболния календар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Той определи графика за футболните срещи като напълно абсурден.

Звездата на „Небесносините“ Бернардо Силва е поредния играч, който недоволства от натоварената кампания и бройката срещи, които трябва да се проведат.

„Когато футболистите изразяват своето недоволство, хората казват, че не трябва да го правят заради средствата, които получават. И имат право, защото ние живеем в приказка като се занимаваме с това с което винаги сме мечтали. Но това не бива да омолажава факта, че графика е напълно безумен. Сега ни беше казано, че имаме 1 ден почивка за двубоя за Карабао Къп. Имаме двубой срещу Арсенал, почивен ден, след което пътуваме за среща с Уотфорд. Ще имаме мачове на всеки 3 дни няколко месеца подред, ако не отпаднем от турнирите, от които сме част. Това не е нормално“, израчи своето разочарование Бернардо пред португалска медия.

Силва добави, че в Шампионската лига ако не си част от тимовете, които се класират директно за 1/8 финалната фаза, ще трябва да изиграеш допълните 2 срещи и въпреки големите състави на отборите, това е прекалено натоварващо и непосилно.