Берое изненада Арда под “Аязмото” за втора поредна победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Две отменени попадения заради засада за Арда и гол още в началото за Берое донесе трите точки на "заралии"

Берое записа втора поредна победа в efbet Лига, след като под “Аязмото” изненада тимът на Арда Кърджали. Единственото попадение в срещата падна още в 8-та минута благодарение на Вили Трибуле.

Първата по-голяма опасност в двубоя бе в 7-ата минута, когато Светослав Ковачев получи топката в пеналтерията на домакините. “Десетката” на кърджалийци отправи изстрел, но топката срещна външната страна на мрежата.

Отговорът на Берое обаче не закъсня и в ответната атака поведе в резултата! Вини Трибуле с топка в крака спринтира през центъра, като бе пресрещнат от Умар Сако на границата на наказателното поле, но го преодоля с финт и отправи плътен удар по посока вратата на Анатолий Господинов, а рикошет в играч на гостите помогна и така резултатът бе открит – 1:0 за Берое!

Арда тръгна напред след допуснатото попадение и минути по-късно изпрати топката в мрежата на Ачинели, но Станислав Иванов бе в засада и попадението бе отменено.

Към края на първата част Умар Сако засече с глава центриране на Радослав Цонев от свободен удар, но ударът на защитника бе неточен. По този начин Арда се прибра на почивка с гол пасив спрямо Берое.

Второто полувреме отново стартира със шанс за гостите, след като Абубакар Тунгара центрира ниско отляво. Ковачев бе сам и стреля с левия крак, но Ачинели с невероятна намеса отрази.

В 57-ата минута Берое имаше златен шанс, след като Едвин Ласо задържа топката добре в наказателното поле и я подаде към Майк Севайос. Той стреля веднага от около 15 метра, но топката рикошира в левия страничен стълб на Господинов.

Минута след това Ачинели спаси далечен изстрел на Цонев, но при добавката Умар Сако реализира попадение, което обаче отново бе отменено, тъй като футболистът на Арда бе в засада.

Момчетата на Александър Тунчев продължиха да опитват за затруднят вратаря на Берое с удари от дистанция, като в 75-ата минута това стори Цонев, но Ачинели за пореден път спаси.

Така до края не се случи нищо по-интересно и Берое спечели за втори пореден път, а Арда остава с една точка след изиграни две срещи.