Берое приземи болезнено Левски с 0:2 на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" с неочаквана загуба по-малко от седмица след успеха над ЦСКА

По-малко от седмица след успеха си над ЦСКА във Вечното дерби, Левски допусна огромно разочарование, като загуби с 0:2 домакинството си на Берое в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Гостите показаха отлична игра и оставиха “сините” без отговор.

Левски започна активно срещата, като успя да създаде няколко опасни положения, но Берое в крайна сметка се наложи с 2:0. В първите минути Фабио Лима и Майкон опитаха да пробият защитата на гостите, но вратарят на Берое Артур Мота се справи с точен удар на Майкон. В добавеното време на първото полувреме Александър Колев също бе спрян от Мота с отличен рефлекс.

Берое успя да вземе предимство в 62-рата минута чрез Хуанка Пинеда, който отбеляза с удар от близка дистанция след добро центриране от Исмаел Ферер. В 83-тата минута Леандро Годой отбеляза втори гол за Берое, след като Кевин Сейхас го изведе на удобна позиция. ВАР преразгледа ситуацията, но голът бе признат.

С тази победа Берое се изкачи до седмото място с 20 точки, докато Левски остана на трето място с 28 точки, споделени с Ботев Пловдив.