Неостаряващият Камбуров донесе успеха на Берое срещу Локо Сф!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Таранът на старозагорци вече е на само един гол от вечния рекорд в родния елит

Берое успя да победи с минималното 1:0 Локомотив София в първия кръг на efbet Лига за новия сезон.

Големият герой за домакините от Стара Загора отново беше Мартин Камбуров, който вкара малко след почивката единственото попадение, с което заби своя гол №252 е родния елит и е на само един от постижението на Петър Жеков.

Двубоят в Стара Загора започна малко по-добре за домакините, които още в 5-та минута можеха да открият, но центриране на Камбуров пред вратата на Любенов не беше засечено от никой в зелено. В 12-та пък Илиаян Стефанов подаде към Фал, а той центрира към Серкан Юсеин, но изстрелът му беше блокиран от бранител на гостите.
Неостаряващият Камбуров донесе успеха на Берое срещу Локо Сф! 1
Малко след половин час игра Камбуров стреля от пряк-свободен удар, но топката прелетят над целта. След почивката Локо София стигна до първата си възможност за гол, но “железничарите” не се възползваха от грешка в защитата на Берое, когато топката беше върната рисковано към Бакер.
Неостаряващият Камбуров донесе успеха на Берое срещу Локо Сф! 2
Така се стигна до 57-та минута, когато беше вкаран първият гол за новия сезон в efbet Лига. Кийлън Лебон направи впечатляващ пробив, преодолявайки няколко футболисти в червено-черно и пусна точен пас към Мартин Камбуров, който от няколко метра нямаше как да не отбележи, вкарвайки 252-ия си гол в елита на България.

Малко след това Камбуров имаше нов шанс да отбележи, но ударът му мина над целта. 15 минути преди края гостите от София стигнаха до най-добрите си положения, като първо центриране на Мики Орачев срещна гредата, а след това Бакер спаси опит за прехвърлящ удар на Лолала.

Десет минути преди края Камбуров развали добрата си вечер с втори жълт картон и остави отбора си 10 души на терена, но това не се оказа пагубно за тях и те успяха да запазят аванса си до края.

Стартови състави:

Берое: Бакер, Цветков, Стефанов, Камбуров, Фал, Мечев, Даскалов, Василев, Лебон, Хаджиев, Юсеин

Локомотив София: Любенов, Петков, Милошев, Орачев, Ктсикас, Крачунов, Семерджиев, Кацаров, Рапосо, Бухмиди, Лолала