Берое срещу Локо София в 100-ен пряк дуел в елита
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на заралии Петър Колев амбициран да запише първа победа след шестте безплодни срещи в края на миналия сезон

Берое приема завърналия се в елитния ешелон Локомотив (София) във втория двубой от 1-ия кръг на стартиращия днес сезон в efbet Лига.

Любопитен факт е, че дуелът в Стара Загора ще бъде записан под номер 100 в историята на преките сблъсъци между старите понайници.

С днешна дата столичните “железничари” продължват да имат сериозно предимство в общия баланс. Локомотив има на сметката си 44 победи срещу 28 успехи за Берое, а 27 от мачовете са завършвали наравно.

В срещите на собствен терен обаче заралии са с по-добри показатели – 23 победи, 13 ремита и 14 поражения.

Берое успя да запази голяма част от основните си играчи от миналия сезон, а и наставникът на тима Петър Колев, който остана начело на отбора след раздялата с Димитър Димитров – Херо, е амбициран да запише първа победа. В края на миналото първенство той записа 3  равенства и 3 загуби.

През лятото усилено се говореше за сериозно орязване на бюджета, като това неминуемо ще се отрази на представянето на беройци, но така или иначе, те отново ще гонят място в Топ 6.

Гостите, предвождани от Иван Колев, заявиха, че ще търсят утвърждаване в efbet Лига, но със сигурност ще опитат да затруднят съперника си.

Александър Александров е контузен и не попадна в групата, а все още не е ясно дали привлечените нови играчи са успели да се адаптират към новата обстановка.

Двубоят на стадион “Берое” започва в 21.00 часа, а рефер на двубоя ще бъде Валентин Вълков.

Според букмейкъра bet365.com домакините са фаворит за трите точки. Коефициентът за победа на беройци е 1.50 срещу внушителното 6.00 за краен успех на Локомотив. Ставката за реми е 4.00.