Берое търси вратар и десен бек
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Възможно е през зимата да бъде привлечен и халф

В Берое вече работят по подсилването на състава по време на зимната пауза, като приоритет на треньорския щаб са играчи на две проблемни позиции.

В Стара Загора отчаяно се опитват да привлекат качествен вратар. През юни със свободен трансфер дойде 22-годишният Християн Василев, който за последно пази вратата на Витоша (Бистрица).

Бившият младежки национал обаче така и не успя да убеди, че на него може да се разчита в дългосрочен план.

Резервата Генадий Ганев трябваше да бъде освободен още преди няколко месеца, но хроничните здравословни проблеми на Душан Перниш накараха ръководството да преосмисли намеренията си.

Словашкият страж беше солиден в изявите си, но дълго време не може да преодолее проблемите с дисковата херния. Перниш се появи в игра по време на спаринга с Локомотив (Пловдив), състоял се при една от паузите заради мачовете на националните отбори, но травмата му очевидно е хронична.

В Берое дори вече обмислят вариант с неговото освобождане през януари.

Щабът на Димитър Димитров проучва варианти за подсилване на защитата в дясната зона, тъй като там изборът е ограничен. Вече няколко пъти през този сезон Херо се оплака от липсата на широчина в състава си.

Възможно е в Берое да пристигне и нов халф, но на този етап конкретни имена не се споменават.

Следващият си мач старозагорци ще изиграят чак на 5 декември – срещу ЦСКА 1948. Както е известно, заради големия брой заразени с коронавирус, двубоите с Монтана и Левски бяха отложени.