Херо посочи един от големите проблеми на родния футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"В България се напълни с треньори, които нямат история, нямат успехи", коментира той.

Един от най-добрите български специалисти в последните години – Димитър Димитров, обяви, че един от големите проблеми на родния футбол са многото чуждестранни треньори.

“Вижте, големият проблем в момента на нашия футбол са собствениците на клубове, които предпочитат да назначават чужди треньори. Аз нямам нищо против класните специалисти от чужбина, които имам какво да дадат на българския футбол. Такива имаше преди много години, например Славолюб Муслин в Левски. Сега в България се напълни с треньори, които нямат история, нямат успехи. CV-ата им са празни. Но са удобни за шефовете на клубовете. Вие можете ли да кажете колко наши треньори са работили в Сърбия? Няма такива…”, заяви Херо в интервю за “Мач Телеграф”.

“Вижте какво прави Илиан Илиев в Черно море. Вече 7 години той има практически цялата спортно-техническа власт. Работи с познати имена в мениджърските среди, знае кой играч да вземе, знае на каква позиция този футболист ще е полезен. Никой от ръководството не му се бърка в работата. Резултатът от това сега го виждаме – тимът е в челото на класирането, играе приятен за окото футбол. Феновете са доволни. Сашо Томаш в Локо (Пд) също има свободата да избира екип, играчи. И Локомотив е на първо място в класирането”, анализира Димитров.

Опитният наставник допълни, че причината да не оглави Ботев Пловдив е нежеланието от страна на босовете на “канарчетата” треньорът сам да определи екипа, с който ще работи.