Херо: Направих всичко по силите си, за да спася Спартак
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"След края на сезона приключва моят ангажимент", сподели наставникът.

Старши треньорът на Спартак Варна – Димитър Димитров, разкри, че няма да продължи да води “соколите” през идния сезон.

Херо коментира развръзката в битката при изпадащите и заяви, че е направил всичко възможно да остави варненци в елита.

“Феърплея няма да го коментирам повече. Най-много пак да ме привикат някъде и да ми искат доказателства. Не мисля, че е моя работа да ги събирам. Хората с принципи, дори да са пристрастни, много добре видяха какво, как и къде се случи. Детайлите не са толкова важни. Със сигурност и ние сме допуснали грешки като щаб, очевидни бяха проблемите и на терена и изпуснатите по глупав начин точки… Въпреки това, пак можеше да е различно, но…така са решили някои, така са направили. Да са живи и здрави”, каза Димитров пред “Мач Телеграф”.

“За мен е ясно, че след края на сезона приключва моят ангажимент. Наистина направих всичко по силите си, за да помогна на Спартак да се спаси. Нещата в България обаче са доста объркани и това и вие много добре го знаете. Ще се прибера вкъщи и ще чакам ново предизвикателство. Това решение не съм го взел вчера. Ще бъда с отбора и в последния мач срещу Пирин, защото не мога да оставя момчетата, след това други хора ще се ангажират с изграждането на нов отбор за следващия сезон. Има спортен директор, ръководство…”, обяви опитният специалистът.

“Нещата от кухнята са ясни и който трябва знае какво съм имал предвид. Тези, които се вълнуват от Спартак, знаят кой ни пречеше с изнасянето на не съвсем коректни информации. Да бяха вярни, нямаше да е проблем. Който е правил селекцията лятото, той да се замисли как можеше да се поправи фактът, че от 10 мача отборът бе взел 1 точка. Изпадането се беше случило още тогава”, завърши Херо.