google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тази вечер от 19:30 часа наше време на митичния “Уембли” ще се проведе финала на турнира ФА Къп. Няма как да е по-интересен сблъсъкът за трофея, тъй като един срещу друг излизат големите лондонски съперници Челси и Арсенал. Bet365 България очаква “синята” част на Лондон да ликува, след като тимът на Франк Лампард е фаворит във финала. Коефициентът за Челси да спечели трофея, предлаган от бет365, е 1.61, докато ставката за Арсенал е 2.30.

Логично, отборът на Челси е фаворит да спечели мача в редовното време. “Сините” са символични гости в сблъсъка и ставката за тях е 2.10. Коефициентът за Арсенал да спечели в редовните 90 минути пък е 3.50, докато знак Х е оценен на 3.40. В Бет365 може да намерите още много пазари за двубоя, като метод на победа, дали мачът ще се реши в продължения или пък ще има дузпи във финала.

Арсенал ще преследва рекорден 14-ти трофей във “ФА Къп”

Арсенал държи рекорда за най-много спечелени трофеи в този турнир, като “топчиите” са вдигали отличието цели 13 пъти. В събота вечер воденият от Микел Артета отбор ще играе на 21-ви финал в турнира, като ще претендира за 14-ата си купа в състезанието. На 1/2-финалите в турнира Арсенал изглеждаше отписан преди сблъсъка с Ман Сити. “Точпиите” обаче спечелиха с 2:0 на собствен терен и резервираха своето място на финала. В предходния кръг пък “артилеристите” надиграха Шефилд Юнайтед с 2:1 като гости. Иначе Арсенал завърши сезона във Висшата лига с успех с 3:2 над Уотфорд у дома, като остана на незавидното 8-о място в таблицата с 56 точки. Отборът е записал 7 победи, 1 равенство и 2 загуби в последните 10 мача във всички състезания. В тези срещи Арсеанл не се разписа само веднъж – при поражението с 0:1 от Астън Вила, което бе сериозна изненада за залагащите в bet365.

Може ли Челси да продължи доминацията над Арсенал?

Тимът на Челси доминира срещу Арсенал в последно време, като “сините” имат 3 успеха в изминалите 6 двубоя и са допуснали само 1 поражение. Най-важната им победа над “топчиите” бе с 4:1 на финала на Лига Европа през миналия сезон. Сега Арсенал ще търси реванш за това поражение, но не успя да надвие своя опонент в два мача през тази кампания. Челси спечели първата среща за сезона във Висшата лига с 2:1 като гост, докато двубоят на “Стамфорд Бридж” завърши наравно 2:2.

Воденият от Франк Лампард отбор направи силен сезон и завърши в топ 4 на “Премиър Лийг”, с което си гарантира квота за Шампионска лига през следващия сезон. Тимът може да добави към силната си кампания и трофея във “ФА Къп”. Челси стигна до финала след успех с 3:1 над Ман Юнайтед на 19 юли, а преди това на 1/4-финалите се наложи с 1:0 над Лестър на “Кинг Пауър Стейдиъм”. “Сините” ще бъдат с всичко най-добро в предстоящия двубой, след като Нголо Канте и Уилиан се излекуваха от контузиите си, но предстои да видим дали ще се справят с ролята на фаворит.

Ако погледнем статистиката от изминалите седем мача между двата лондонски съперника, то ще видим, че в шест от двубоите е имало попадения в двете врати. Залогът за Гол/Гол се набива на очи в букмейкърите и доста играчи може да използват своя бет365 бонус регистрация, за да заложат на размяна на попадения във финала на “ФА Къп”.