Bet365 UК шеф във Великобритания удари джакпот от 323 милиона £
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
.

Шефката на Bet365 Дениз Коутс се радва на солидно възнаграждение в размер на 323 милиона паунда. Така тя затвърди позицията си на най-добре платен изпълнителен директор във Великобритания.

Съоснователят на фирмата й е изплатил 277 милиона паунда плюс дивиденти, благодарение на това, че популярността на онлайн хазарта продължава да нараства с бързи темпове.

Един бърз поглед към отчетите на фирмата категорично показват, че заплатата на Коутс е  нараснала доста напоследък.

Най-големият парадокс в случая е обаче че, този скок в популярността на бранша се дължи на все по-осезаемата критика, във връзка с детските хазартни игри .

Частната компания е семейна собственост, като капиталовите дялове са разпределени между г-жа Коутс и членове на нейното семейство, включително брат й Джон /в ролята на равнопоставен изпълнителен директор/ и баща й Питър, който е председател на фирмата.

Г-жа Коутс има подходящото образование – придобита първа степен по иконометрия от Шефилдския университет, като това е науката, която изучава взаимодействието на статистическите методи и  икономическите данни. След като получава нужната квалификация, тя е назначена в залагащата компания High Street, управлявана от собствения й баща.

Образованата бизнес дамата веднага бива впечатлена от потенциала на онлайн хазартната индустрия, който може да бъде доразвит и да донесе огромни печалби. Затова и още през 2000 г. тя инвестира в домейна Bet365.com и насочва семейния бизнес в тази посока.

Така Bet365 реализира бонус печалба от 791 милиона паунда през годината, без включения данък, което е значително по-висока стойност, в сравнение с 661-те милиона паунда – размерът на печалбата от предишната година.

Фирмата е изплатила дивиденти в размер на 92,5 милиона британски лири, като за половината от тях се смята, че са налети в сметката на г-жа Коутс, тъй като именно тя е  собственик на близо половината от акциите на Bet365.

За сравнение, фирмите  притежаващи футболния клуб Стоук Сити, са претърпели финансова загуба от 8,7 милиона паунда през същата година, оказала се толкова успешна за Bet365.

Изпълнителният директор на High Pay Center Лука Хилдърди заяви: „Това изглежда доста цинично, особено на фона на общата предизборна кампания, която заклейми и извади на показ като най-ключови проблеми именно притежанието на огромно богатство, съсредоточено в ръцете на малка група хора, което допълнително  разширява и без друго огромната пропаст между най-богатите и всички останали хора“.

“Успехът в бизнеса трябва да се стимулира и възнаграждава, но плащането на заплати в такива размери все пак е смущаващо – то осигурява стандарт на живот, надхвърлящ дори и  най-смелите мечти на повечето от обикновените хора.”

Г-н Хилдърди заяви още, че съществува голяма възможност тези, които трупат такива суми, да бъдат подтикнати да плащат повече на работниците си или най-малкото поне да внасят по-големи данъци в хазната.

Най-добре платеният шеф във Великобритания удари джакпот от 323 милиона паунда

Детският хазарт – нараства броят на тийнейджърите, които залагат онлайн

През октомври изследванията на университета Кардиф бяха категорични, че миниум две пети от децата между 11 до 16-годишна възраст са залагали онлайн поне веднъж в последната година.

Изследването извади на дневен ред доста въпроси, както и насърчи обществото да прояви повече загриженост относно тревожните факти, особено, като се вземе предвид, че в в Обединеното кралство хазартът е разрешен единствено за лица над 18 години.

Що се отнася до най-атрактивните за младежите игри, то това се оказват ротативките с плодове, следвани от игрите с карти, а накрая, сред най-предпочитаните от тийнейджърите хазартни игри, се нареждат скреч картите.

Същевременно, д-р Греъм Мур от Центъра за развитие и оценка на сложни интервенции за подобряване на общественото здраве, сподели своята загриженост и обясни, че има огромна вероятност, тези деца, които сега, в крехка възраст са привлечени от хазартните игри и не се колебаят да залагат, в бъдеще да имат сериозни проблеми със зависимостта от хазарта. Те могат да се превърнат в комарджии още на средна възраст, което е доста обезпокоително.

Също така, регулаторът излезе с още едно сериозно предупреждение, касаещо психическото здраве на тийнейджърите, които играят хазарт – доказано е, че това може да провокира у тях сериозни и натрапчиви мисли за самоубийство.

В отговор на това, от Bet365 излязоха с позиция, че те възнамеряват да поемат сериозен ангажимент, като включат в работата си такива методи, които ще им позволят да следят за появата на рискови клиенти. А ако такива бъдат установени и „ рискът от вреда е твърде висок“, то Bet365 се ангажира да прекрати достъпът на тези потребители до хазартните игри в платформата.

По материали на bbc.