Betano дава предимство на Ботев срещу Локо в дербито на Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Днес ще се проведе 118-ото дерби на Пловидв, в което отборът на Ботев влиза като фаворит

Ботев Пловдив посреща Локомотив Пловдив от 19:30 ч, като голямото дерби между двата тима се завръща на стадион “Христо Ботев”, където ще има “жълто-черна” доминация, тъй като ще присъстват фенове само на домакините. Воденият от Душан Керкез отбор е в ролята на фаворит заради добрата си форма и домакинското предимство. В бетано залози за Първа лига виждаме, че коефициентът за победа на Ботев Пловдив е 2.18, докато ставката за успех на Локо Пловдив е 3.20. “Черно-белите” не бива да бъдат подценявани, тъй като все пак са в челото на класирането.

Ботев Пловдив спечели последните си два мача в първенството с обща голова разлика 11-3. Отборът разгроми Локо София с 6:0 за втора поредна домакинска победа след тази над Берое с 4:1 в края на септември. Преди срещата със столичните “железничари”, “канарчетата” сразиха Ботев Враца с 5:3 като гости. Ботев е силен в атака и играе офанзивен футбол, като ще се стреми да продължи добрата си форма и срещу градския съперник. Победа в дербито може да прати Ботев Пловдив по-напре в таблицата, като в момента отборът дели 10-ото място с Крумовград.

Локомотив е трети във временното класиране, но в последните си мачове изглежда разколебан. Тимът на Александър Томаш е без победа в пет поредни шампионатни срещи. В миналия кръг отборът направи 1:1 като гост на ЦСКА 1948, а преди това допусна домакинска загуба от Берое с 1:2. Със сигурност Локо Пловдив ще хвърли всички сили да се върне на победния път и да зарадва феновете си с победа в дербито, въпреки че Бетано дава предимство на Ботев Пловдив.