Бащата на Луис Диас отвлечен от партизанска групировка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Колумбийското правителство заяви, че бащата на Луис Диас е бил отвлечен от „Армия за национално освобождение“. Властите водят разследване по случая.

Родителите на Луис Диас са били отвлечени събота вечерта. Случката е от град Баранкас в Колумбия, където настоящото крило на Ливърпул е израснал.

Колумбийските сили за сигурност организираха акция по спасяването му, в която вземат участие над 100 служители на реда.

По първоначални данни зад похищението стои марксистката организация „Армия за Национално Освобождение“, която наброява около 2500 души. Партизаните са особено активни на територията на Венецуела и Колумбия.

Според наличната до момента информация, родителите на Диас са били похитени от въоръжени нападатели с мотоциклети, като има запис показващ как двама мотористи преследват колата, в която са се намирали двамата.
По-късно същия ден, майката на колумбийския играч е била открита заключена в автомобил, докато баща му е все още в неизвестност.

Полицията в южноамериканския град е съсредоточила търсенето си в района на планинската верига Сиера де Периха, намираща се на границата между Венецуела и Колумбия.

Властите призоваха за незабавно освобождение на Луис Мануел Диас и макар досегашните опити на правителството да не са постигнали ефект, преговорите продължават.

Новината за отвличането предизвика реакция в родната му Колумбия, където крилото се радва на особена популярност.

Играчите на Ливърпул и Юрген Клоп показаха сериозна подкрепа към играча, а Юрген Клоп дори посвети победата над Нотингам с 3:0 в неделя на Диас и семейството му.