Betano дава предимство на Пирин срещу Спартак Варна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлетата" ще се опитат да спечелят битката на дъното

Със срещата между отборите на Пирин Благоевград и Спартак Варна стартира 18-ия кръг на българското елитно първенство. Двубоят е днес от 17:30 ч. на стадион “Христо Ботев” като един срещу друг излизат последните два тима в класирането  15-ият Пирин с 9 точки и 16-ият Спартак с 8 пункта. Онлайн букмейкърът Betano online дава предимство на домакините, тъй като ставката за краен изход 1 e 1.82. В същото време коефициентът за победа на варненци е 4.45.

Спартак Варна обаче влиза в двубоя в по-добра форма. Воденият от Тодор Киселичков отбор направи три равенства в последните си три мача в първенството и то срещу отбори, които са сред първите седем в класирането. В миналия кръг Спартак се изправи срещу Левски у дома и завърши наравно 2:2. Преди това отборът взе точка от гостуването на Славия (2:2) и в дербито с Черно море (0:0). Очевидно има прогрес в играта на гостите, както и в реализаторските им възможности, особено в последните два двубоя.

Пирин загуби три от последните си четири двубоя в шампионата. “Орлетата” събраха опитен състав в началото на сезона, но представянето им е катастрофално. Пирин е без успех от 2 септември насам, когато надви Ботев Враца с резултат 2:1. След това отборът загуби повечето си мачове, смени треньори, но ефект така и няма. В миналия кръг Пирин изигра един от най-добрите си двубои, като отстъпи с 1:2 на ЦСКА 1948, но бе на няколко минути от спечелването на точка. В петък срещу Спартак Варна, “орлетата” имат нужда от задължителна домакинска победа, за да вдигнат глава и да посрещнат зимната пауза в по-добро настроение.