Бетис остана извън топ 4 след загуба от Еспаньол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лос Вердибланкос" си тръгнаха с празни ръце от Барселона

Бетис допусна поражение с 0:1 като гост на Еспаньол в мач от 18-ия кръг на Ла Лига. Това поражение попречи на „лос вердибланкос“ да намерят позиция в топ 4 на временното класиране. В герой за домакините се превърна нападателят Мартин Брайтуайт, който донесе успеха на своя тим с гол в 43-ата минута.

Победата помогна на Еспаньол да се изкачи на 12-ото място в подреждането с 20 точки, докато Бетис остана на 6-а позиция с 28 точки. Ако “зелено-белите” бяха спечелили, те щяха да изместят Атлетико Мадрид от четвъртото място.

Еспаньол бе по-активен през първата част и заслужено поведе в 43-ата минута. Бриан Оливан пусна топката в наказателното поле, където Мартин Брайтуайт бе на точното място и с прецизен шут прониза Клаудио Браво – 1:0.

В началото на втората част „папагалчетата“ вкараха нов гол чрез Алейш Видал, но бе маркирана засада. Бетис отговори с опасен шут на Серхио Каналес от фаул, но вратарят на домакините се справи.

До края на срещата тимът на Бетис не успя да изравни. Това бе неприятна загуба за хората на Мануел Пелегрини, които са без победа в три поредни двубоя.