Барселона включи на “пета” срещу Бетис
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците временно оглавиха класирането с 13 точки, докато „вердибланкос“ са девети със 7.

Барселона се развихри и разби Бетис с 5:0 като домакин в мач от петия кръг на Ла Лига. Жоао Феликс и Жоао Кансело блеснаха с дебютни попадения, докато Роберт Левандовски се отчете с гол и две асистенции. Каталунците временно оглавиха класирането с 13 точки, докато „вердибланкос“ са девети със 7.

Барса излезе напред в резултата след 25 минути игра, когато Ориол Ромеу с блестящ пас намери Жоао Феликс в наказателното поле, който първоначално имаше трудности с овладяването ѝ, но след това елиминира Руи Силва и на празна врата от малък ъгъл вкара първия си гол за „блаугранас“.

Седем минути по-късно каталунците реализираха и второ попадение. Андреас Кристенсен пусна извеждащо подаване към Роберт Левандовски, а Феликс много хитро пропусна топката и така полякът се озова очи в очи с португалския страж и удвои аванса на домакините.

В края на първата част Руи Силва получи контузия и с началото на второто полувреме се стигна до вратарска смяна, като под рамката на андалусийци застана Фран Барбоса, за когото това бе дебют в Ла Лига.

Барселона реши спора в 63-ата минута, когато стигна до трето попадение. Феран Торес изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар и матира Барбоса, който не бе построил стената пред себе си по най-добрия начин.

Три минути по-късно Барса отбеляза още един гол, след като Рафиня получи топката от Роберт Левандовски и проби отлично през центъра, нанесе удар от границата на наказателното поле към долния ляв ъгъл и намери мрежата на Бетис за четвърти път.

В 82-рата минута Левандовски записа още една асистенция до името си, след като комбинира с Жоао Кансело, който навлезе в наказателното поле и изстреля мощен удар по диагонал към далечния десен ъгъл за крайното 5:0.