Betway дава предимство на Испания срещу Португалия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанци и португалци във вълнуващ сблъсък на старта на Лига на нациите

Испания ще започне кампанията си в Лигата на нациите на УЕФА в четвъртък, когато се изправя срещу Португалия на “Естадио Бенито Виямарин” в Севиля. Турнирът беше подложен на критики, тъй като принуждава играчите да се върнат на терена само няколко дни след края на напрегнатата кампания, но ще видим доста вълнуващи сблъсъци по европейските терени и още в първия ден на турнира имаме страхотен двубой между иберийските съперници.

За тези два отбора ще бъде изключително важно да започнат положително в стремежа си да се класират за финалите на Лигата на нациите. И двата отбора са играли само два пъти досега тази година, като домакините Испания спечелиха две приятелски срещи срещу Албания и Исландия през март. “Ла Роха” са в серия от шест поредни победи и са фаворити за успеха срещу Португалия.

Гостите може да бъдат костелив орех, като те никога не са изглеждали толкова доминиращи след триумфа си на Европейското първенство през 2016 г. Португалия трябваше да се труди за победа с 2:0 над Северна Македония през март, за да резервива билетите си за Световното първенство по футбол. Сега “селесао” ще се стреми да задържи победната си инерция, когато се изправи срещу Испания в първия си мач от Лигата на нациите на УЕФА.

Португалия и Испания са се срещали 38 пъти. Испания има предимство със 17 победи в сравнение с шестте на своя съперник. Букмейкърът Betway БГ фаворизира “Ла Роха” и очаква доброто представяне на испанците срещу Португалия да продължи. Испания влиза в срещата на фона на шест поредни победи във всички турнири, по време на които са отбелязали 15 гола. Домакините ще се стремят да доминират срещу Кристиано Роналдо и компания в четвъртък вечер, като предстои да разберем дали ще се поздравят с успеха.