Без голове при рестарта на Висшата лига, невиждан гаф беляза мача
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Английската Висша лига се завърна тази вечер с отложения двубой от 25-ия кръг между Астън Вила и Шефилд Юнайтед, като двата тима не успяха да си отбележат гол и завършиха наравно 0:0. Най-спорният момент в срещата дойде в 38-ата минута, когато невиждана грешка на технологията на голлинията беляза срещата.

Норууд от състава на Шефилд Юнайтед центрира в наказателното поле на съперника, като вратарят на Астън Вила – Ниланд, улови топката, но влезе с нея във вратата. Съдията Майкъл Оливър не видя може би добре ситауцията, но и неговият часовник, който е свързан с технологията на голлинията не му даде сигнал, че топката е във вратата. Странно е също, че ситуацията не бе разгледана и с ВАР, като така тимът на Шефилд бе ощетен.

Иначе срещата на “Вила Парк” бе много равностойна. През първото полувреме вратарят на гостите Дийн Хендерсън направи добри спасявания, за да запази резултата 0:0. Втората част на двубоя няма да се запомни с много интригуващи моменти, като отново Астън Вила имаше надмощие. Но пък гостите от Шефилд можеха да стигнат до победата в 70-ата минута при една контра-атака, но бранител на Вила се намеси отлично в последния момент.

Със спечелената точка, Шефилд Юнайтед се доближи на един пункт до петия в класирането Ман Юнайтед, а Астън Вила остана на 19-ото място с 26 точки.