Без изненади на Мастърса в Маями, Рубльов и Шварцман мачкат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фабио Фонини напусна турнира след загуба от Себастиан Корда

Тази нощ нямаше никакви изненади на Мастърс турнира в Маями при мъжете. Двама от големите фаворити – Андрей Рубльов и Диего Шварцман, се класираха за третия кръг на турнира. В тази фаза на турнира място намери Мартон Фучович, който се справи с Танаси Кокинакис.

Андрей Рубльов продължи със страхотното си представяне през 2021 година, след като победи с 2:0 сета Тенис Сандгрен в първия си мач в Маями. Осмият в света спечели първия сет с 6:1 само за 27 минути игра. Втората част продължи с десет минути повече, като този път руснакът записа успех с 6:2. В третия кръг Рубльов ще се изправи срещу Мартон Фучович, който постигна победа с 2:1 сета срещу Танаси Кокинакис.

Аржентинецът Диего Шварцман също изигра силен двубой тази нощ, за да победи Учияма от Япония с 2:0 сета. Световният номер 9 се наложи с 6:3, 6:3 в отделните части и намери място в третия кръг, където ще има за съперник Адриан Манарино от Франция.

В много оспорван двубой Себастиан Корда – 87-ми в света, надви Фабио Фонини с 2:1 сета. Италианецът, който е 17-ти в ранглистата на ATP, спечели първия сет с 6:1. След това обаче 20-годишният американец пое контрола в мача и взе втория сет с 6:4, а в третата част спечели с 6:2.